Wattec NV

Geschiedenis

Historiek

De firma Wattec N.V. werd in augustus 2007 opgericht, door het samengaan van de bedrijven Wadenex BVBA en N.V. De Wispelaere.

Op die manier werd de jarenlang opgebouwde kennis en kunde geborgd in één geheel. Beide bedrijven werkten in de periode ervoor al jarenlang samen.

N.V. De Wispelaere, toen gevestigd in Heusden-Destelbergen, bestond reeds van in 1976.

Doorheen de jaren specialiseerde het bedrijf zich in hydromechanica en kwam op die manier ook in de wereld van de zwembadtechnieken terecht.

Hierin bouwde het een sterke expertise op, en kan heel wat mooie referenties voorleggen.

Wadenex, gestart in 1978 met focus op installatie van sanitair en verwarming, ondersteunde de uitvoering van de projecten.

Het nieuwe Wattec

Om aan de opvolgingsproblematiek een uitkomst te bieden en verdere groei en ambities waar te maken, was het dus een logische stap voor dhr. Antoon Mestdagh, zaakvoerder van Wadenex en mede bezieler van de samenwerking met NV De Wispelaere, om de krachten te bundelen in het nieuwe Wattec.

Wattec N.V. maakt zich nu klaar voor een volgende stap in zijn geschiedenis.

ir. Alain Corvelyn, al jarenlang actief in de industrie, verwerft een meerderheid van de aandelen.

Door het samenhouden van de bestaande ploeg wordt de continuïteit verzekerd, en wenst Wattec zich verder te ontwikkelen in de wereld van de hydromechanica.

Uiteraard blijven de zwembadtechnieken daarbij een voorname plaats innemen.

Maar ook alle projecten rond koelen en verwarmen worden verder ondersteund en uitgebouwd, met oog voor alternatieve technieken en energiearme en/of besparende oplossingen.

Het spreekt daarbij voor zich dat we de flexibiliteit van de lokale familiale onderneming als troef naar de bestaande en nieuwe klanten verder wensen te blijven uitspelen.